روکش دندان

هزینه روکش دندان

هزینه روکش دندان در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟ افرادی که عصب‌کشی دندان در تهران انجام داده‌اند یا حتی قسمت‌هایی از دندان‌هایشان باقی مانده است، در صورتی که بازسازی دندان انجام نداده باشند، آیا پزشک انجام روکش دندان را در نظر می‌گیرد؟ آیا روکش‌ها انواع مختلفی دارند؟ و در این صورت، هزینه‌ی هر کدام چقدر است؟

ما در این مقاله قصد داریم در مورد انواع روکش دندان و هزینه‌های مربوط به آن‌ها صحبت کنیم. علاوه بر این، در میان مقاله به سوالات رایج نیز پاسخ می‌دهیم. پس تا ادامه‌ی مطالب، با ما همراه باشید.

روکش دندان چیست؟

معمولاً روکش دندان را برای دندان‌هایی استفاده می‌کنند که نیازی به ترمیم آن‌ها وجود ندارد؛ چرا که اگر دندانی بیش از حد پوسیده شده باشد، نمی‌توان آن را پر کرد. و به همین دلیل، تنها راه برای ترمیم این دندان، استفاده از روکش دندان است. در صورتی که یک یا چند مورد از دندان‌ها دچار بیماری غفونت ریشه شده باشد، باید قبل از روکش دندان، ریشه آن‌ها درمان شود.

بعد از اینکه مراحل مربوط به درمان ریشه انجام شد، دندان‌هایی که عفونت بسیار زیادی دارند نیز به همین ترتیب روکش می‌شوند. البته به این نکته توجه کنید که ممکن است زیر روکش دچار مشکلاتی مانند پوسیدگی شود؛ و به همین دلیل، روکش‌ها تا آخر عمر باقی نمی‌مانند و در بعضی موارد با درمان ریشه یا حتی پر کردن دندان‌ها، ترمیم صورت گرفته و نیازی به روکش کردن آن‌ها وجود نخواهد داشت.

روکشی که برای دندان انتخاب می‌شود، علاوه بر زیبایی، باعث می‌شود که دندان‌ها ایزوله شده و زیر روکش کشیده شده باقی بماند. بنابراین، درصد خرابی آن‌ها به صفر می‌رسد و این موضوع باعث می‌شود که عمر دندان‌ها به شدت افزایش پیدا کند.

قیمت روکش دندان
قیمت روکش دندان

انواع روکش دندان

روکش‌ها انواع مختلفی دارند، اما بهتر است قبل از بررسی هزینه روکش دندان در سال 1402 با انواع آن آشنا شوید که برای ساخت آن‌ها از آلیاژهای مختلفی استفاده می‌کنند. در ادامه، انواع این روکش‌ها را توضیح می‌دهیم.

نوشته های مشابه

روکش استیل

روکش استیل به صورت موقت روی دندان قرار داده می‌شود و جنس آن از استیل است. معمولاً افراد برای دندان‌های کودکان یا در مواردی که نیاز است روکش دندان اصلی آماده شود، از این نوع روکش استفاده می‌کنند. روکش استیل دارای قیمت ارزان بوده و جزو دسته‌ی ارزان‌ترین روکش‌ها قرار می‌گیرد.

روکش تمام فلز

این مدل روکش از ترکیبات مختلفی ساخته می‌شود، از جمله فلزاتی مانند کبالت، کروم، طلا و غیره. این روکش‌ها یکی از گزینه‌های بسیار مناسب برای جویدن هستند و معمولاً فرسودگی آن‌ها بسیار دیر اتفاق می‌افتد. اگر روکش دندان از جنس طلا باشد، هیچ تغییر رنگی در اطراف لثه به وجود نخواهد آمد.

روکش دندان طلا با بافت لثه تطبیق پیدا کرده و وقتی در طول زمان فشارهایی مانند جویدن به آن وارد می‌شود، مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. علاوه بر این، روکش تمام فلز دوام و ماندگاری بسیار خوبی دارد.

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)

بیشتر بدانید: ایمپلنت بهتر است یا روکش؟


روکش دندان پایه فلزی

روکش دندان پایه فلزی از ترکیب فلز و سرامیک به وجود می‌آید و استحکام بالایی دارد. اما گاهی اوقات در مرز لثه، خط فلزی ایجاد می‌شود که این دلیل بسیار خوبی است برای استفاده از این نوع روکش در انتهای دندان‌ها و مخصوصاً برای دندان‌های آسیاب می‌باشد.

روکش دندان سرامیکی

روکش سرامیکی دارای درخشندگی و زیبایی بیشتری نسبت به روکش‌های دیگر است و به بهترین شکل ممکن با لثه‌ها سازگاری دارد. متریالی که در ساخت این روکش استفاده می‌شود، شامل سیلیکات و زیرکونیا است و به همین دلیل تغییر رنگی در روکش دندان سرامیکی اتفاق نمی‌افتد.

انواع روکش دندان برای زیبایی
انواع روکش دندان برای زیبایی

روکش دندان جلو

روکش دندان جلو یکی از مهم‌ترین مواردی است که افراد باید با دقت بیشتری اقدام به انتخاب آن کنند؛ چرا که این روکش در وهله اول در معرض دید همگان است و بنابراین زیبایی دندان‌ها به شدت تحت تاثیر روکش‌های دندان جلو قرار می‌گیرد.

روکش دندان زیرکونیا

روکش زیرکونیا از ترکیب سرامیک زیرکونیا و فلز ساخته شده است که ساختاری بسیار شبیه به پرسلن دارد؛ اما نسبت به پرسلن، مقاومت کمتری از خود نشان می‌دهد و در مدت زمان کوتاهی می‌توانید از آن استفاده کنید.

 چنین روکشی برای چه افرادی مناسب است؟

  • افرادی که به فلز حساسیت دارند
  • افرادی که به زیبایی دندان‌هایشان حساسیت نشان می‌دهند.

در این بخش، بهتر است این نکته را بیان کنیم که استفاده از روکش سرامیکی در دندان‌های جلو باعث می‌شود که لبخند شما بسیار تاثیرگذار شود.

مراحل نصب روکش دندان

نصب روکش زیبایی دندان شامل چند مرحله است.و این مراحل به صورت زیر هستند:

ابتدا پس از انجام مراحل درمان دندان‌ها، پزشک بررسی‌های لازم را انجام داده و شروع به تراش دادن دندان‌ها می‌کند تا روکش به شکل درستی روی آن‌ها فیکس شود.

در مرحله بعدی، انجام کارهای مربوط به قالب‌گیری است. قالب‌گیری به این شکل است که پلاکی که شامل خمیر مخصوص است داخل دهان بیمار گذاشته و آن را فشار می‌دهد.

عکس روکش دندان جلو
عکس روکش دندان جلو

بعد از این که فرم دهان‌ها روی این خمیرها مشخص شد، قالب‌ها آماده می‌شوند. البته قالب‌ها بسته به نظر پزشک و سلیقه بیمار آماده می‌شوند و بعد از انتخاب قالب‌های مشخص شده، به لاراتوار فرستاده می‌شود تا متخصصین روی این قالب‌ها کار کنند. طی مدتی که قالب آماده می‌شود، دندان پزشک روکش موقتی را روی دندان‌ها می‌گذارد. البته بعضی از دندان پزشک‌ها از پانسمان استفاده می‌کنند.

مراقبت های لازمه بعد روکش دندان

در مراحل پس از انجام روکش دندان، باید به مراقبت‌های لازم توجه کنید که این مراقبت ها شامل:

  • به صورت مرتب دندان‌های خود را با مسواک بزنید .
  • از دهان‌شویه طی یک هفته یک بار استفاده کنید.
  • نخ دندان را هر شب بکشید و بهداشت دهان را رعایت کنید.
  • غذاهای سخت را به هیچ عنوان نجوید.

جزئیات بیشتر در مورد روکش دندان

بسیاری از بیماران وقتی با پیشنهاد روکش دندان که از جانب پزشک به آن‌ها ارائه می‌شود مواجه می‌شوند و به دلایل مختلفی از جمله هزینه یا عدم موفقیتی که دیگران در این کار داشتند، از انجام روکش دندان ممانعت می‌کنند.

اما بهتر است به این موضوع دقت کنید که جدا از مبحث زیبایی، چرا پزشکان توصیه می‌کنند که از روکش استفاده کنید. در ادامه به چند دلیل آن اشاره می‌کنیم:

دلیل 1:  این است که این امکان وجود دارد که دندان شما دچار ترک شده یا بخش‌هایی از آن به دلیل شکستگی از بین برود. در این صورت، یکی از راه‌های درمانی که پزشکان به شما پیشنهاد می‌دهند، استفاده از روکش دندان است. با استفاده از روکش، مشکلاتی مانند شکستگی دندان، ترک و یا دندان‌های خراشیده قابل درمان خواهند بود.

دلیل2:  استفاده از روکش دندان، تغییرات زیبایی است. اگر دندان‌های شما دچار لکه‌ها، تغییر رنگ و یا شکل نامناسب هستند، روکش دندان می‌تواند به شما کمک کند تا دندان‌هایی زیبا و درخشان داشته باشید.

عمر روکش دندان
عمر روکش دندان

دلیل 3:  بهبود کارایی و عملکرد دندان است. با استفاده از روکش دندان، مشکلاتی مانند فشردگی دندان‌ها، فاصله بین دندان‌ها، یا نامناسب بودن طول دندان‌ها قابل حل خواهد بود. با روکش دندان، دندان‌های شما به یکدیگر نزدیک‌تر و شکلی زیباتر و منظم تر خواهند شد.

در کل، روکش دندان یک راه درمانی موثر و کاراست که به شما کمک خواهد کرد تا به دندان‌هایی زیبا، سالم و عملکردی مناسب دست یابید. با این حال، قبل از تصمیم‌گیری برای انجام روکش دندان، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و همه جنبه‌های درمانی، زیبایی، و هزینه را مورد بررسی قرار دهید.


بیشتر بدانید: علت افتادن روکش ایمپلنت


راه‌های درمان  عفونت دندان بعد از روکش

راه‌های درمانی برای عفونت دندان پس از روکش عبارتند از:

مراجعه به پزشک

در صورت شکستن یا ترک خوردگی روکش دندان و یا وقوع هرگونه علائمی مانند تورم لثه و خونریزی، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا اوضاع را بررسی کرده و درمان مناسب را تجویز کند.

رعایت بهداشت دهان

پیشگیری از عفونت بهتر از درمان آن است. رعایت بهداشت دهان و دندان ها با مسواک زدن و مصرف غذاهای سالم و کم شیرین می‌تواند در پیشگیری از عفونت دندانها و روکش دندان مفید باشد.

مصرف آنتی‌بیوتیک

در صورت تشخیص عفونت باکتریایی، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کند تا بهبودی را تسریع کند.

جراحی

در صورت وجود عفونت شدید و ناقابل درمان، جراحی ممکن است به عنوان گزینه آخر توسط پزشک مورد نیاز باشد. وقتی که شما به درستی بهداشت دهان خود را رعایت نمی کنید، ممکن است علاوه بر روکش، دندان‌های سالم نیز دچار پوسیدگی شوند. بنابراین، بهترین روش برای جلوگیری از عفونت روکش، رعایت بهداشت دهان است. چرا که هزینه‌های پیشگیری بسیار کمتر از درمان آن خواهد بود.

قیمت روکش دندان
قیمت روکش دندان

کلام آخر

به عنوان جمع‌بندی باید گفت که در این مطلب در مورد هزینه روکش دندان در سال ۱۴۰۲ صحبت شد، علاوه بر آن به انواع روکش و هزینه پروتز دندان چقدر است؟ نیز اشاره کردیم. مجدداً بهتر است به این مورد اشاره کنیم که با توجه به وابستگی قیمت به عوامل متعدد برای مشاوره آنلاین یا اطلاع از قیمت‌ها با ما در تماس باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا