عصب کشی

هزینه عصب کشی

اصلاً به این فکر نباشید که هزینه عصب کشی دندان را از جیب مبارکتان پرداخت کنید. قیمت عصب کشی به شدت بالا است. اگر به مراکز درمانی خصوصی یا  مراکز کلان شهر ها مراجعه کنید، قطعا هزینه زیادی را باید متحمل شوید.

همین امر باعث شده تا خیلی‌ها بی‌خیال درست کردن دندان‌های خود شوند، آن هم زمانی که نیاز به عصب کشی دارند. از  این رو بسیاری از افراد به دنبال این هستند تا هزینه‌های درمان را با بیمه‌های پایه خود مانند تامین اجتماعی بپردازند.

اما سوال این است که آیا هزینه عصب کشی دندان با بیمه تامین اجتماعی قابل پرداخت است یا خیر؟ در ادامه قبل از این که هزینه های عصب کشی دندان را بررسی کنیم، می‌خواهیم ابتدا در مورد عصب کشی دندان صحبت کنیم و بگوییم عصب کشی دندان چیست و شامل چه مراحلی می‌شود ؟

کمک هزینه دندان پزشکی تامین اجتماعی شامل چه مواردی است؟بهتر است در ابتدا و در پاسخ به تمامی سوالات بگوییم که تامین اجتماعی تنها بخشی از هزینه های مرتبط با دندان مصنوعی را پرداخت می‌کند و حتی کشیدن دندان راهم به طور رایگان انجام می‌دهد. لازم به ذکراست در برخی مراکز تامین اجتماعی هزینه عصب کشی دندان نیز رایگان انجام می‌شود.

اما این موضوع برای درمان های ساده دندان و در برخی مراکز این سازمان است. اما در رابطه با عصب کشی دندان خدماتی را انجام نداده و برای برخورداری از پوشش بیمه بهتر است از بیمه تکمیلی دندان پزشکی استفاده کنید.

هزینه عصب کشی دندان
هزینه عصب کشی دندان

عصب کشی دندان

همه ما ممکن است در طول زندگی خود با موضوع عصب کشی دندان رو به رو شویم. بنابراین بهتر است از اطلاعات ابتدایی و نکات مهم در خصوص عصب کشی دندان با خبر شویم. عصب کشی دندان یا درمان ریشه دندان در تهران  گاهی اوقات با نام روت کانال نیز یاد می شود، در واقع روشی است که از آن برای درمان عفونت دندان استفاده می‌شود.

نوشته های مشابه

لایه های اصلی دندان کدامند؟

دندان‌ها از 3 لایه اصلی تشکیل شده اند. اگر بخواهیم لایه های ان را از بیرون به داخل نام گذاری کنیم به این صورت است که:

لایه رویی یا لایه بیرونی

مینای دندان نام دارد، رنگ سفیدی داشته و روی دندان را پوشش داده است. تا از بخش های داخلی دندان محافظت کند.

مینای دندان

سخت ترین بخش دندان را شامل می‌شود.

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)

عاج لایه

زیر مینای دندان است که رنگ آن به زردی می‌زند و در جاهایی از دندان که مینا از بین رفته است، می‌توان عاج دندان را دید. به خصوص در کسانی که دندان قروچه دارند و دندان‌های خود را به هم می‌سایند. در سطح جونده یا برنده دندان ممکن است عاج نمایان شده باشد.

جنس عاج به قدری نرم است که در برابر مینای دندان آسیب پذیری بسیار بیشتری دارد و اما پالپ تنها بخشی است که می‌توان نام زنده را برای آن در نظر گرفت. وقتی پالپ دچار عفونت شد، می‌بایست دندانپزشک به صورت تخصصی و کامل آن را پاکسازی کرده و با کمک مواد مخصوص اقدام به پر کردن دندان می کند. اتفاقا به این کار عصب کشی دندان نیز گفته می‌شود.

لایه اصلی دندان
لایه اصلی دندان

مراحل عصب کشی دندان

عفونت پالپ دندان برای درمان ممکن است احتیاج به عصب کشی داشته باشد. عصب کشی دندان یک روش درمانی است، که با حذف بافت عصبی دندان موجب از بین بردن عفونت و الودگی دندان می‌شود و مراحل عصب کشی دندان عبارتند از :

  1. بی حس کردن دندان: پزشک برای بی حس کردن دندان از یک ماده ای به نام لیدوکائین استفاده می‌کند تا در طول زمان عصب کشی دندان بی حس باشد و فرد دردی را حس نکند.
  2. همینطور دندانپزشک با استفاده از ابزار های خاص سوراخی کوچک روی تاج دندان ایجاد می‌کند تا به بافت عصب دندان دسترسی داشته باشد.
  3. پزشک با استفاده از ابزارهای دیگری مانند دریل  بافت عصبی را حذف می‌کند و بافت پالپ را به طور کامل تخلیه می‌کند.
  4. سپس با استفاده از ابزار های دیگر باید دیواره های محفظه پالپ را کاملا از عفونت ها و میکروب ها پاکسازی کرد.
  5. پس از تراشیدن دیواره‌های محفظه پالپ و ریشه، دندانپزشک باید مواد ضدعفونی کننده و پر کننده دندان را داخل ریشه قرار دهد تا جلوی بازگشت عفونت دندان را بگیرد. در نهایت دندانپزشک باید دندان را با مواد پر کننده دندان مانند کامپوزیت که نوعی روکش دندان است، و درواقع به عنوان تاج دندان از ان استفاده می‌شود پر کند تا در آینده از احتمال شکسته شدن دندان جلو گیری شود.

علائم مهم عصب کشی دندان

در این بخش به زمان عصب کشی دندان اشاره می‌کنیم و در مورد اینکه چه زمانی یک دندان احتیاج به عصب کشی دارد صحبت می‌کنیم.

زمانی از عصب کشی دندان استفاده می‌کنیم که دندان به شدت اسیب دیده باشد و پزشک متخصص مجبور به تخلیه وتمیز کردن پالپ دندان شود و مجداد ان را با مواد پر کند. آسیب دیدن پالپ دندان معمولا بر اثر موارد زیر ایجاد می‌شود :

۱-شکسته شدن دندان در اثر ضربه، زمین خوردن یا تصادف رانندگی

۲-از بین رفتن پالپ دندان که  با پوسیدگی شدید دندان ایجاد شده است.

۳-دندانی که از قبل پرشده ولی به علت پر کردن دندان به طور نا مناسب، دندان دچار پوسیدگی از زیر شده است.

اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه میشود
اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه میشود

شناسایی علائم عفونت پالپ دندان

در ادامه به علائم و نشانه‌های عفونت پالپ دندان اشاره می‌کنیم:

  • احساس درد شدید هنگام نوشیدن نوشیدنی گرم یا خیلی سرد یا حین غذا خوردن
  • احساس درد به هنگام جویدن
  • لق و شل شدن دندان

همچنین بخوانید: عصب کشی دندان چقدر طول می کشد؟


 درمان مجدد دندان ها

گاهی اوقات ممکن است دندان ها آن گونه که باید درمان نشود و احتیاج به درمان مجدد داشته باشند. که در این بخش به چند مورد از این موارد که باعث می‌شود  تا دندان به درمان مجدد نیاز داشته باشد اشاره می‌کنیم.

  • انحنای مجرای ریشه دندان یا تنگی آن باعث شده که دندان در درمان اولیه خوب درست و تمیز نشده باشد
  • پیچیده بودن ساختار اناتومی مانند انشعاب فرعی مجراهای ریشه در درمان اولیه ی ان شناسایی نشده است.
  • اتصال روکش دندان یا ترمیم بعد از عصب کشی دندان به موقع انجام نگرفته است.
  • دندان عصب کشی شده و ترمیم شده نتوانسته است مانع از الوده شدن دندان از طریق بزاق دهان را بگیرد در نتیجه دوباره عفونت وارد دندان شده است.

در ادامه به چند مورد از مواردی که منجر می‌شود دندان عصب کشی شده دوباره دچار اسیب شود و ایجاد مشکل کند اشاره می‌کنیم:

  • پوسیدگی جدید دندان
  • شل شدن، شکستن یا ترک خوردن روکش یا دندان پرشده که (وظیفه محافظت از دندان را در برابر
  • نفوذ مواد غذایی در داخل دندان را داشته است)
  • شکسته شدن دندان
  • ریشه دندان دارای مجرای فرعی است که امکان دارد در هنگام عصب کشی مشخص نشود و مورد بررسی و درمان قرار نگیرد. در نتیجه عصب کشی دندان با اشکال روبه روشود.
عوارض عصب کشی دندان
عوارض عصب کشی دندان

استفاده از بیمه پایه یا تکمیلی

به دلیل بالا بودن مخارج و هزینه های دندان پزشکی، اولین فکری که به ذهن افراد می‌رسد این است که از بیمه‌  پایه خود استفاده کند، اما نباید این نکته را فراموش کرد که بیمه پایه در مراکز خصوصی اعتباری ندارد و نمی توان از ان استفاده کرد.

در مراکز خصوصی تنها زمانی می‌تواند فرد از بیمه خود استفاده کند که بیمه تکمیلی داشته باشد  و ان هم در ابتدا باید کل مبلغ هزینه ها را بپردازد، سپس بخشی از مبلغ را می‌تواند از بیمه دریافت کند.

اگر نمی‌خواهید هزینه های بالا را متحمل شوید پس باید به مراکزی مراجعه کنید که طرف قرار داد با بیمه پایه باشند و برای استفاده از بیمه تامین اجتماعی نیز باید به مراکزدرمانی مراجعه کرد، اما نوبت گرفتن از این مراکز به علت َشلوغی بسیار وقت گیر است.

خدمات زیبایی دندان پزشکی

خدمات زیبایی دندان پزشکی از هزینه های بالایی برخوردار است به طوری که خیلی از خانم ها و اقایان برای زیبا تر کردن لبخند خود از کامپوزیت دندان استفاده می‌کنند. که امروزه علاوه برداشتن هزینه های بالا  طرفداران زیادی نیز پیدا کرده است.


همچنین بخوانید: درد عصب کشی دندان 


هزینه عصب کشی دندان

امروزه هزینه های عصب کشی دندان دائم در حال تغییر است به گونه ای که نمی توان قیمت ثابت و مشخصی برای ان در نظر گرفت، چون هر یک از مراکز درمانی دندانپزشکی قیمت متفاوتی را ارائه می‌دهند. ‌اما عواملی نیز در هزینه های عصب کشی دندان تاثیر گذار هستند که ان ها را ذکر می‌کنیم.

  • تعداد کانال ها یا ریشه های دندان
  • میزان دسترسی اسان یا سخت به دندان های عقبی
  • داشتن رفلکس و ناتوان بودن در هنگام باز کرد دهان خود
  • شرایط دندان های اطراف یا مجاور باید بررسی شود.
  • چند مین بار است که دندان مورد درمان قرار می‌‌گیرد.
  • عفونت دندان
  • تخصص دندانپزشک
  • تصویر برداری
  • مشکلات عصب کشی قبلی دندان

 

هزینه عصب کشی در سال 1402 حدودا چقدره؟هزینه عصب کشی در سال 1402 حدودا چقدره؟

جمع بندی

اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی از این مقاله داشته باشیم باید بگوییم که همانطور که دربالا به صورت کامل در مورد انواع بیمه ها  توضیح دادیم، برای انجام خدمات دندانپزشکی بهتر است که از بیمه تکمیلی استفاده شود تا حداقل بتوان بخشی از هزینه ها را از بیمه گرفت در صورتی که قصد دارید از هزینه عصب کشی در سال 1402 اطلاعات کاملی کسب کنید، با ما در ارتباط باشید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا