آنچه در این مقاله می خوانید.
در رابطه با انواع ایمپلنت دندان از نظر نحوه ترمیم دندان چه می دانید؟ آیا از انواع ایمپلنت از نظر جایگاه آن در استخوان فک مطلع هستید؟ آیا می دانید انواع ایمپلنت از نظر نحوه اتصال روکش و پایه چگونه هستند؟ در صورتی که میخواهید از این مسائل مطلع شوید، با ما در آپریل ایمپلنت که از معتبر ترین مراکز درمانی در ایمپلنت دندان در تهران است، همراه باشید.
ایمپلنت دندان که در سال های اخیر شهرت بسیار زیادی در سراسر جهان پیدا کرده است و به وفور مورد استفاده قرار می گیرد، از زوایای مختلف به انواع متفاوتی تقسیم بندی می شود که برخی از انواع آن را در این مطلب تحت بررسی قرار خواهیم داد تا با کسب اطلاع از این مسائل با این روش بیشتر اشنا باشید.
انواع ایمپلنت از نظر نحوه ترمیم دندان
ایمپلنت برای ترمیم دندان ها با 3 روش مورد استفاده قرار می گیرد و هر کسی بر اساس شرایط و یا نظر پزشک یکی از این روش ها را برای ترمیم دندان های خود به کار می برد که ای سه روش از قبیل زیر هستند:
ایمپلنت معمولی
ایمپلنت معمولی به گونه ای است که جراحی آن در چند مرحله انجام می شود و برای نصب بخش های مختلف ایمپلنت در دهان باید مدت زمانی را صبوری کرد. به عبارت دیگر در این روش ابتدا پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می شود و سپس با گذشت چهار الی شش ماه از کاشت پایه ایمپلنت، پزشک بر روی آن روکش ایمپلنت را به واسطه اباتمنت و یا چسب قرار می دهد.
این روش در واقع رایج ترین نوع جراحی برای ترمیم دندان با روش ایمپلنت است که اغلب متقاضیان از این روش استفاده می کنند.
ایمپلنت دیجیتالی
ایمپلنت دیجیتال یک روش جدید از نظر نحوه ترمیم دندان است که در این روش به جای اینکه جراحی به شکل سنتی انجام شود، از دستگاه های پیشرفته و تجهیزات حرفه ای به این منظور کمک گرفته می شود که با استفاده از آنها شرایط بیمار در حین جراحی بسیار راحت تر می شود و سرعت عملکرد پزشک نیز افزایش پیدا می کند.
در این روش از نرم افزار های سه بعدی استفاده می شود که این دستگاه ها وضعیت لثه و استخوان فک را نمایش می دهند و به کمک دستگاه لیزری جراحی برای نصب پایه انجام می شود که به کار بردن لیزر جراحت ها را کاهش می دهد و نیاز به بخیه زدن لثه بعد از جراحی را از بین می برد.
ایمپلنت فوری
ایمپلنت دندان یک روزه سومین روش ترمیم دندان با ایمپلنت است که در این روش تمامی بخش های تشکیل دهنده ایمپلنت در یک روز در داخل دهان نصب می شوند و نیازی به صبوری برای قرار دادن روکش بر روی پایه نیست؛ بلکه در این روش پس از قرار دادن پایه در فک بلافاصله روکش موقت بر روی آن قرار می گیرد و سپس بعد از اینکه پایه با گذشت زمان استحکام کافی پیدا کرد، روکش دائمی را با روکش موقت تعویض می کنند.
به همین دلیل کسانی که از این روش استفاده می کنند به صورت آنی از روکش ایمپلنت بهره مند می شوند و برای حضور در اجتماع دچار مشکل نمی گردند.

انواع ایمپلنت دندان از نظر جایگاه در استخوان فک
علاوه بر انواع ایملپنت که در بخش فوق مورد بررسی قرار دادیم، این روش از نظر جایگاهی که در استخوان فک دارد نیز به انواع مختلفی تقسیم می شود که انواع آن از قبیل زیرند:
ایمپلنت اندواستیل
ایمپلنت با روش اندواستیل یا داخل استخوانی در واقع رایج ترین نوع ایمپلنت دندان ارزان است که مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش پایه ایمپلنت به کمک دریل مخصوص پزشک در داخل استخوان فک قرار داده می شود و پس از مدتی پایه و استخوان فک بهم جوش می خورند.
ایمپلنت ساب پریو استیل
ایمپلنت ساب پریو استیل یا روی استخوانی که به آن روی استخوانی نیز گفته می شود به گونه ای است که یک اسکلت فلزی در زیر لثه قرار داده می شود که متشکل از چندین میله است. پس از مدتی این اسکلت با لثه جوش میخورد و در جای خود به شکل ثابت باقی می ماند و در نهایت روکش دندان بر روی پایه های بیرون زده آن نصب می شوند.
لازم به ذکر است که این روش معمولا برای کسانی مورد استفاده قرار می گیرد که از تراکم استخوانی کافی در فک برخوردار نباشند.
ایمپلنت زیگوماتیک
ایمپلنت زیگوماتیک از دیگر روش های ایمپلنت دندان عقب از نظر جایگاه در استخوان فک محسوب می شود که در این روش پایه ایمپلنت به جای اینکه در داخل استخوان فک قرار داده شوند، در داخل استخوان گونه نصب می گردند و معمولا از این روش غیر متداول برای کسانی استفاده می شود که تراکم استخوانی مناسبی در فک نداشته باشند.
انواع ایمپلنت دندان: نحوه اتصال روکش و پایه
از دیگر انواع ایمپلنت دندان باید به انواع آن از نظر نحوه اتصال روکش و پایه اشاره کنیم که این کار با 2 روش متفاوت از قبیل زیر انجام می شود و هر کسی با مشورت پزشک می تواند یکی از این روش ها را مورد استفاده قرار دهد.
ایمپلنت پیچی
ایمپلنت های پیچی از ثبات و استحکام مناسبی برخوردار هستند زیرا برای اتصال روکش و پایه در این روش از قطعه ای به نام اباتمنت استفاده می شود که شبیه به مهره است و پیچ به کار رفته در روکش ایمپلنت از داخل آن رد می شود و بر روی پایه قرار می گیرد.
از این روش به دلیل ثبات و استحکام زیاد معمولا برای دندان های عقبی استفاده می شود و پس از به کار بردن آن پیچ ایمپلمت از روی دندان قابل مشاهده است.
ایمپلنت چسبی
در ایمپلنت های چسبی از چسب مخصوص ایمپلنت برای اتصال روکش و پایه استفاده می شود که این موضوع باعث شده است تا زیبایی ایمپلنت در این روش بیشتر باشد و به همین دلیل از آن برای ترمیم دندان های جلو اصلاح طرح لبخند استفاده می شود.
سخن پایانی
انواع ایمپلنت دندان را از جوانب مختلف در آپریل ایمپلنت بررسی کردیم. در انتخاب هر یک از انواع آن نظر پزشک و وضعیت جسمی افراد بسیار موثر است که این مساله نشان می دهد تا انتخاب نوع ایمپلنت و روش آن فقط به میل افراد وابسته نیست بلکه وضعیت جسمی، شرایط و نظر پزشک نیز در آن دخیل است.
چند نوع ایمپلنت وجود داره؟
سلام انواع ایمپلنت دندان را معرفی میکنید.
درود هزینه جراحی ایمپلنت دندان به چه صورت هست؟