ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان امکان پذیر است؟

کاشت ایمپلنت دندان در بسیاری از موارد موفقیت آمیز است. ایمپلنت دندان جایگزین مناسبی برای دندان های طبیعی و دارای پتانسیل ماندگاری طولانی مدت است. با این حال، افرادی که بافت ایمپلنت شان دچار عفونت شده است، احتمالاً با خطر شکست ایمپلنت مواجه می شوند. اما عفونت ایمپلنت را چگونه می توان تشخیص داد؟ راه های پیشگیری از بروز عفونت ایمپلنت چیست؟ در این مطلب به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

عفونت ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندان ممکن است که دچار پری ایمپلنتیت شوند. پری ایمپلنتیت باعث التهاب لثه، تحلیل استخوان دندان و عفونی شدن ایمپلنت یا Dental Implant Infection می شود. عفونت باید به موقع تشخیص داده شده و درمان های لازم انجام شود.

علل بروز عفونت ایمپلنت

عفونت ایمپلنت به دلایل مختلف بروز پیدا می کند. با این حال، مهمترین علل بروز عفونت ایمپلنت دندان عبارتند از:

  • مصرف ترکیبات حاوی قند زیاد
  • عدم مراجعه به موقع به دندانپزشک
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

علائم عفونت ایمپلنت

عفونت ایمپلنت ممکن است که با علائم زیر همراه باشد. علائم عفونت ایمپلنت دندان شامل موارد زیر است:

درد هنگام جویدن

برخی از ناراحتی ها و دردهای بعد از عمل طبیعی است. به طور معمول، دندانپزشکان داروهای مسکن بدون نسخه را پیشنهاد می کنند. اگر درد دندان چند روز طول بکشد و در جویدن اختلال ایجاد کند، ممکن است ایمپلنت عفونی شده باشد.

احساس شل شدن ایمپلنت

ایمپلنت‌های دندانی مستقیماً در استخوان فک قرار می گیرند و هرگز نباید شل شوند. پس از کاشت، ایمپلنت ها باید تا پایان عمر ثابت باقی بمانند. اگر ایمپلنت ها شل شوند، حتماً مشکلی پیش آمده است. بنابراین، باید هر چه سریعتر مشکل را پیگیری کنید.

نوشته های مشابه

تب

یکی از علائم عفونت ایمپلنت، تب است. بدن شما سعی می کند با افزایش دمای طبیعی، باکتری ها یا ویروس ها را از بین ببرد.

بوی بد دهان

اگر دندان‌هایتان را مسواک بزنید و بوی بد دهانتان از بین نرود، ممکن است باکتری‌ها و مواد زائد در دهانتان تجمع پیدا کرده باشند. عفونت ایمپلنت ممکن است باعث بوی بد دائمی در دهان شود.

 تورم و قرمزی لثه

یکی از علائم دیگر عفونت ایمپلنت، بروز تورم و قرمزی لثه است. کمی تورم در اطراف محل ایمپلنت طبیعی است و بعد از چند روز از بین میرود. اما اگر این علامت طولانی و ماندگار شود، احتمالاً ناشی از عفونت است.

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)

خونریزی یا چرک

هر زمان که عفونتی وجود داشته باشد، گلبول های قرمز و سفید خون برای از بین بردن باکتری ها و ویروس ها به آن ناحیه هجوم می برند. اگر عفونت ایمپلنت دندان وجود داشته باشد، ممکن است با خونریزی یا چرک در لثه ها مواجه شوید.

علائم عفونت ایمپلنت

راه های پیشگیری از بروز عفونت ایمپلنت

با در نظر گرفتن برخی از اقدامات می توانید از ایجاد عفونت جلوگیری کنید. راه های پیشگیری از بروز عفونت ایمپلنت دندان عبارتند از:

بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید

به منظور جلوگیری از بروز عفونت پس از جراحی ایمپلنت باید به بهداشت دهان و دندان توجه کنید. ایمپلنت ها باید به طور معمول به مدت دو بار در طول روز مسواک زده شوند. استفاده مرتب و صحیح مسواک باعث پیشگیری از بروز عفونت ایمپلنت می شود. علاوه بر مسواک، به شما استفاده از نخ دندان را هم توصیه می کنیم. استفاده از نخ دندان پس از کاشت ایمپلنت به جلوگیری از تکثیر میکروب ها  و پیشگیری از عفونت ایمپلنت دندان کمک می کند.

دهانشویه را فراموش نکنید

یکی از کارهایی که می توانید برای مراقبت بهتر از ایمپلنت انجام دهید، استفاده دهانشویه است. استفاده از دهانشویه پس از کاشت ایمپلنت مانع بروز عفونت می شود. به افرادی که ایمپلنت انجام داده اند، استفاده از دهانشویه یا آب نمک به مدت دو بار در طول روز پیشنهاد می شود. هنگامی که زخم ها پس از کاشت ایمپلنت در حال بهبود هستند، احتمال بروز عفونت ایمپلنت بیشتر است. به همین دلیل،شستشو دهان می تواند مانع تجمع باکتری ها و  باعث جلوگیری از بروز عفونت ایمپلنت دندان شود. اگر می خواهید که دچار عفونت ایمپلنت نشوید، استفاده از دهانشویه را فراموش نکنید.

مصرف دخانیات را ترک کنید

استعمال دخانیات نه تنها باعث افزایش میزان باکتری ها در دهان می شود، بلکه باعث تضعیف روند بهبودی پس از کاشت ایمپلنت می شود. در نتیجه، یکی از کارهای اشتباه پس از کاشت ایمپلنت، مصرف دخانیات است.  دندانپزشکان معمولاً توصیه می کنند که قبل و پس از کاشت ایمپلنت سیگار را ترک کنید.  مصرف سیگار می تواند احتمال بروز عفونت ایمپلنت را افزایش دهد.

 غذاها و نوشیدنی های حاوی قند مصرف نکنید

شکر و قند از مواد مضر برای سلامت لثه ها هستند. بنابراین، مصرف ترکیبت حاوی قند زیادی می تواند باعث آسیب به لثه پس از کاشت ایمپلنت شود. مصرف غذاهای حاوی قند بالا باعث تجمع باکتری های اضافی در دهان و در نتیجه بروز عفونت بعد از کاشت دندان بدون ایمپلنت دندان می شود. بنابراین، دندانپزشکان توصیه می کنند که پس از کاشت ایمپلنت مصرف غذاهای شیرین و نوشیدنی حاوی قند را به حداقل برسانید.

عفونت ایمپلنت دندان

درمان عفونت ایمپلنت دندان

اگر ایمپلنت دندان تان دچار عفونت شده است، باید سریعاً به فکر درمان باشید. در غیر این صورت، عفونت می تواند تشدید شده و حتی وارد جریان خون شود. اگر مشکوک به عفونت ایمپلنت هستید، فوراً به دندانپزشک تان مراجعه کنید تا در صورت لزوم درمان را شروع کند. یکی از اولین کارهایی که دندانپزشک انجام می دهد، انجام رادیوگرافی به منظور بررسی ایمپلنت است. پزشک ممکن است به آرامی بافت های اطراف محل ایمپلنت را بررسی کند تا میزان عفونت را ارزیابی کند.

در بسیاری از موارد، تنها با مصرف یک دوره آنتی بیوتیک عفونت برطرف می شود. با این حال، اگر عفونت به عمق بافت لثه نفوذ کرده و باعث تحلیل استخوان شود، ایمپلنت باید برداشته شود. بهترین راه برای درمان عفونت ایمپلنت دندان، در وهله اول پیشگیری از بروز عفونت است. رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه مکرر به دندانپزشک، عدم مصرف غذاهای حاوی قند زیاد مانع بروز عفونت ایمپلنت می شوند. شما می توانید برای درمان به موقع به ایمپلنت آپریل مراجعه کرده تا توسط کارشناسان این مجموعه معاینه شده و به بهترین نحو درمان شوید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا